
9:00 - 17:00
Volejte +420 778 760 435
9:00 - 17:00
Volejte +420 778 760 435
Výhody:
Jak použít:
Víčka OMNIA před nasazením na sklenice omyjeme v teplé vodě se saponátem, opláchneme je a osušíme. Víčko mechanicky nepoškozené položíme na hrdlo sklenice, která je naplněna maximálně 1 cm pod okraj. Na víčko položíme zavařovací krytku a pak ze strany lehce zasuneme upínací sponu tak, aby zarolované okraje spony seděly mezi víčkem a horní hranou opěrného kroužku sklenice. Je-li spona na středu víčka a zavařovací krytky , zatlačíme dlaněmi na okraje spony tak, aby zaklaply zarolované okraje za spodní okraj opěrného kroužku sklenice. Tím je víčko stejnoměrně přitlačeno ke sklenici. Naplněné a uzavřené sklenice vkládáme do vody ( v zavařovacím hrnci ). Klasicky zavaříme podle druhu ovoce či zeleniny. Po běžném tepelném zpracování sklenice vytáhneme a necháme je vychladnout cca na 30 °C. Po vychladnutí zavařených sklenic upínací spony a zavařovací krytky sejmeme.
Víčka po vychladnutí na zavařených sklenicích drží vytvořeným podtlakem, který vznikl při zavařovacím procesu.
Při sterilaci je nutno mít takový počet upínacích spon a zavařovacích krytek, kolik sklenic budeme sterilovat najednou
Tradiční omnia víčka na sklenice 0,7 l. Pro zavařování ovoce, zeleniny, masa i hub.
Pro snadné uzavírání zavařovacích sklenic s omnia víčky 83 mm a 68 mm. Český výrobek.
Pro snadné uzavírání zavařovacích sklenic s Pano víčky o průměru 103 mm. Český výrobek.
Zavařovací kovová hlava je určena pro uzavírání sklenic víčky omnia o velikosti Ø 83 a 68 mm před zavařováním.
Praktická pomůcka pro vytahování horkých sklenic ze zavařovacího hrnce.