Recepty pro letní grilování

Recepty pro letní grilování
Sezóna grilování je konečně tady a my pro vás máme několik vychytávek a receptů, které z vás udělají mistra grilu! Správně naložené maso je základem grilování. U nás si můžete vybrat z široké nabídky kvalitního koření od Petra Stupky.
Sázkou na jistotu jsou směsi Voňavý steak, Krkovička gril a pro milovníky pikantních pokrmů doporučujeme směs Mexiko gril. Maso stačí naložit do oleje, na 1 kg masa přidat 1 lžičku koření a nejlépe přes noc nechat v dobře uzavřené nádobě uležet. Olej volte klasický rostlinný. Maso v něm nemusí plavat, stačí, aby jím bylo ze všech stran potřené.

Jako přílohu můžete zvolit grilovanou zeleninu. Cuketu nebo lilek nakrájejte na 1 cm široká kolečka, papriku, rajče a cibuli na větší kousky. Umístěte na gril a než se zelenina opeče, připravte si pro ni ochucovací marinádu. Na tu budete potřebovat kvalitní olivový olej (můžete nahradit například dýňovým nebo sezamovým), směs koření Medvědí nebo Bylinková sůl, čerstvé nasekané bylinky dle vaší chuti (bazalka, libeček, pažitka) a utřený česnek. Marinádu dobře rozmíchejte, vložte do ní ugrilovanou zeleninu a vše spolu promíchejte. Zeleninu grilujte na „skus“ (měla by tedy ještě částečně křupat) a marináda ji skvěle dochutí.

U grilu se určitě neobejdete bez pořádných kleští. Grilovací pinzeta od firmy Tescoma nabízí 4 různé šířky v jednom, které můžete měnit podle potřeby. Pohodlně tak na grilu obrátíte maso, zeleninu nebo klobásy. V průběhu grilování můžete maso ještě potírat marinádou. Kulinář doporučuje silikonovou mašlovačku, která je dlouhá 29 cm a u grilu se tak nespálíte. Silikon je navíc velmi pohodlný na údržbu a nepřejímá pachy.


  




























 
Odeslat článek známému   Vytisknout