
9:00 - 17:00
Volejte +420 778 760 435

9:00 - 17:00
Volejte +420 778 760 435
Malými krůčky se k nám blíží Velikonoce, které jsou neodmyslitelně spojené s řadou tradičních dobrot. Co takhle vyměnit letos kuře s nádivkou za kuře s glazovanou zeleninou a citronem? Tato svěží a nečekaná kombinace vás překvapí a žádosti o recept na sebe nenechají dlouho čekat.
Základem tohoto receptu je kvalitní pekáč s víkem. My doporučujeme ten od značky Emile Henry. Je vyrobený z kvalitní glazurované keramiky, a odolá i nárazu či poškrábání. Rovnoměrně rozvádí teplo a je ideální pro pozvolné pečení. Díky jeho krásnému designu navíc udělá parádu i při servírování. Kuře můžete porcovat rovnou před návštěvou a oběd tak bude mít více rodinnou atmosféru.
A co budete na recept potřebovat?
Kuře omyjte, uvnitř důkladně osolte a opepřete, dovnitř pak vložte tymián a rozmarýn. Všechny ostatní suroviny nakrájejte na velké kousky a obložte jimi kuře v pekáči. Kuře pokapejte olejem nebo poklaďte plátky másla. Na závěr jej posypejte zbytky bylinek, plátky citronu a nezapomeňte ani na bobkový list.
Takto připravené suroviny přiklopte víkem a vložte do trouby vyhřáté na 220 °C. Doba přípravy závisí na velikosti kuřete. Počítejte však cca 30 minut na 500 g masa.
Pečení pod poklicí v keramickém pekáči má tu výhodu, že nemusíte maso podlévat vodou. Díky kondenzaci, která se odehrává pod poklicí, bude maso krásně křehké a šťavnaté. Pro extra vypečenou kůžičku pak sundejte víko na posledních pár minut pečení.
Kuře můžete naporcovat v kuchyni a pak jej vložit zpátky do pekáče. Hosté si můžou z pekáče nabrat podle vlastní chuti. Dokonalý gastronomický zážitek je zaručen!