Německé nože Wüsthof

9829a.jpg

Legenda mezi kuchařskými noži – značka Wüsthof – je nyní součástí našeho stálého sortimentu. V nabídce máme kované i nekované nože té nejvyšší kvality a k nim také brousky na nože. Vše vyrobeno v německém městě Solingen. 

Nože značky Wüsthof jsou známé nejen mezi profesionálními kuchaři, ale i mezi nadšenými kulináři, kteří hledají něco výjimečného. Firma vyrábí kované i nekované nože v Německu ve městě Solingen a to již od roku 1814. Ve vedení firmy jsou stále členové rodiny Wüsthof a tradice této legendární nožířské firmy tak pokračuje. 

Jaké nože najdete v naší nabídce?

Pod značkou Wüsthof se skrývá mnoho modelových řad. Z kovaných nožů jsme pro vás vybraly řady Classic a Grand Prix II. Ty se od sebe liší designem rukojeti, v obou případech však byla navržena ve spolupráci s profesionálními kuchaři.

Nože jsou kovány z jednoho kusu kvalitní nerezové oceli a to při teplotě 1800 °C. výrobní proces má 38-40 kroků a čepel je tvrzena na 58° Rockwella. Díky celokovovému jádru rukojeti je zajištěno perfektní vyvážení a samozřejmě také dlouhá životnost.

Modelová řada Classic získala v USA významnou pečeť kvality a hygieny NSF a je u zákazníků velmi oblíbená.

Čepele jsou broušené novou technologií PrecisionEdge, která zajišťuje extrémní počáteční řezný výkon a hlavně dlouhou životnost a obnovitelnost ostří. K tomuto účelu najdete v naší nabídce také brousky na nože Wüsthof, se kterými stačí k naostření pouze pár tahů.

Modelová řada Wüsthof Gourmet patří mezi vysoce kvalitní avšak nekované nože. Výrobní proces má mezi 12-14 kroky a čepel je tvrzena na 56°-57° Rockwella. Nože mají také celokovové jádro rukojeti a je pro ně typické její nýtování. Tato řada také získala v USA pečeť kvality a hygieny NSF.

Příjemnější cenou vás potěší řada nožů Wüsthof Silverpoint. Je také ze 100 % vyrobena ve městě Solingen. Kov dosahuje do poloviny syntetické rukojeti, kterou na jejím konci zdobí logo značky. Designově jednoduché nože pro běžné domácí použití jsou tvrzeny na 56°-57° Rockwella. Pokud porovnáme cenu versus kvalitu nože, je tato řada daleko před konkurenčními značkami, a může být vašim prvním krokem před větší investicí do kovaných nožů.

Jak pečovat o ostří nožů?

K nabroušení kvalitního ostří potřebujete odpovídající brousek na nože. Ty od značky Wüsthof jsou založené na dvoustupňovém ostření. První stupeň je určený pro obnovení ostří, druhý pak k jeho doladění nebo také k pravidelnému doostřování. Ve druhém stupni je možné naostřit také nože s vroubkovaným a vlnitým ostřím. Nůž stačí několikrát protáhnout vždy směrem k sobě a ostří bude opět jako nové.

Pro dlouhou životnost ostří je klíčová také další péče jako skladování nebo mytí. Například myčka na nádobí výrazně otupuje ostří, a tak doporučujeme po použití nůž pouze omýt teplou vodou a otřít.

Nože skladujte zásadně v dřevěném bloku nebo ve speciálním pořadači v kuchyňské zásuvce. 

Odeslat článek známému   Vytisknout