Jak brousit nože?

Jak brousit nože?
Vyřešte problém s broušením nožů jednou pro vždy! Rádi vám představujeme další novinku v sortimentu – ostřič nožů Vulkanus. Tento prvotřídní ostřič zvládne všechnu práci za vás a nože budou ostré jako břitva. Manipulace s ním je velmi snadná a tento brousek navíc zvládne naostřit i nože s vlnitou čepelí!
S ostřičem nožů Vulkanus zvládne nože naostřit úplně každý. Nepotřebujete k tomu žádné zvláštní znalosti ani dovednosti. Jednoduše postavíte ostřič brousícími lištami směrem k vám a jednoduchými tahy protahujete nůž. Systém pak brousí ostří podle vašeho přítlaku.


A jak se s ostřičem Vulkanus pracuje? Prvním krokem je srovnání nože, které je zvláště důležité u zanedbaných a tupých nožů. Podle stavu a druhu nože protáhněte ostřičem 2x-3x ve vodorovné poloze. Použijte velký přítlak a ostřič držte velmi pevně.


 











Druhým krokem je broušení ostří, kdy budete nůž protahovat od paty ke špičce. Nůž držte skloněný špičkou dolů a podle stavu nože opakujte 5x-10x. Přítlak zvolte mírný.
 



Třetí a poslední fází je pobrušování nože neboli potahování. Ostří nože protahujte špičkou směrem vzhůru, přítlak zvolte velmi mírný (břit v podstatě uhlazujete). Pro dokonalé ostří vám bude stačit 5-10 tahů. Tento krok používejte nejčastěji během práce v kuchyni.
 

Ostřič Vulkanus zvládne naostřit také nože s pilkovým ostřím. Nůž zvolna protahujte brouskem ve vodorovné poloze s tím, že jej mírně natočíte do strany, do které jsou vybroušené zuby (nejčastěji doprava).



Po broušení omyjte brousek i nůž od drobných kovových částeček. Dejte pozor, aby se tyto malé částečky nedostaly do blízkosti potravin. Pak už si jen užívejte rychlé a snadné krájení s kvalitně nabroušenými noži.


Odeslat článek známému   Vytisknout