Domácí šunka snadno a rychle v nerezovém šunkovaru

Domácí šunka snadno a rychle v nerezovém šunkovaru
S radostí vám představujeme další novinku na trhu – nerezový šunkovar! Příprava domácí šunky má řadu výhod a díky šunkovaru ji zvládne i začínající kuchařka. Chuťově se nedá s kupovanými výrobky srovnat a navíc neobsahuje žádné barviva a konzervační látky, pouze kvalitní maso dle vaší chuti.
Šunkovar je vyrobený z kvalitní 18/10 nerezové oceli a připravíte v něm 1-1,2 kg masa. Navíc obsahuje teploměr, který vám umožní sledovat teplotu masa v průběhu vaření (teplota by neměla přesáhnout 80 °C). Návod na přípravu domácí šunky i recepty jsou součástí balení.

A jak vlastně svou vlastní domácí šunku vyrobit? Kvalitní maso dle vaší chuti (krůtí, králičí, vepřové) nakrájíte na kostky a zalijete nálevem z vody, cukru a soli. Nerezový šunkovar vyložíte mikrotenovým sáčkem a naplníte touto směsí. Pomocí přítlačného talíře stlačíte, uzavřete a takto připravenou směs necháte nejlépe dva dny uležet. Poté vložíte do hrnce s vodou a vaříte cca 2 hodiny.

Domácí šunku můžete chuťově vyladit podle vašich představ a je zvláště vhodná pro děti a osoby trpící potravinovými alergiemi. Obsahuje pouze vámi zvolené přísady a tak vždy víte, co jíte! Takto připravená šunka je určená ke spotřebě do 2-3 dnů. Díky její skvělé chuti to však nebude problém.

V nabídce od Kulináře najdete také levnější variantu – šunkovar hliníkový. Příprava v tomto šunkovaru je stejná, oproti nerezovému šunkovaru jej však nemůžete mýt v myčce a neobsahuje teploměr.

                                           
Odeslat článek známému   Vytisknout