Domácí paštika z drůbežích jater připravovaná v šunkovaru

Domácí paštika z drůbežích jater připravovaná v šunkovaru
Také sdílíte názor, že není nad kvalitní a chutnou domácí paštiku? Máme pro vás velmi jednoduchý recept na paštiku z drůbežích jater, k jejíž přípravě využijete šunkovar. Paštika patří mezi oblíbené domácí lahůdky a poslouží také jako skvělá rychlá svačina nebo pohoštění pro návštěvu.

Na přípravu budete potřebovat:

 
Očištěná játra osolte, opepřete a orestujte na oleji. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s jemně nasekanými lístky rozmarýnu a dochuťte česnekem nebo jednou lžičkou česnekového čarování. Přidejte víno, malou chvíli povařte, poté přidejte změklé máslo a rozmixujte do hladka. Pro maximální jemnost paštiky ještě propasírujte směs přes sítko. Dno a stěny šunkovaru vyložte plátky prosciutta tak, aby se na dně překrývaly. Šunkovar naplňte játrovou směsí, nahoře přeložte přesahující plátky šunky, a uzavřete s použitím redukce. Ve vodní lázni vařte při teplotě 85 °C po dobu 30 minut. Teplotu vody můžete snadno sledovat díky teploměru, který je součásti nerezového i plastového šunkovaru.  Stlačenou a uvařenou paštiku nechejte do druhého dne odpočinout a vychladit. 
Výroba domácí paštiky je díky šunkovaru velmi snadná a výsledek vás mile překvapí. 



             
Odeslat článek známému   Vytisknout